Karácsonyi mézes, céklás, sajtos tart

2 820 Ft

HA szereted a céklát, imádni fogod. Édes a méztől, kicsit fanyar az ecettől, megzabolázhatatlan a lilahagymától, lecsendesedik a tésztába huppanva, bátorítja a morzsolt kesudió, meglágyítja az önmagában is figyelmet kiváltó sajt. Mindegyik "résztvevő" kiköveteli a maga helyét, miközben ebben a nagy tolongásban mégiscsak képesek a kiegyensúlyozott összhatást megteremteni. Az alapanyagaiban egyszerű, az apró részleteiben markáns, egyedi, együtt pedig magával ragadó. HA szereted a céklát!

Tápérték (egy adag)
Zsír 53,1g, szénhidrát 57,9g, fehérje 17,4g, rost 4,8g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Cékla
  • Lilahagyma
  • Méz
  • Borecet
  • Vaj
  • Laveles tészta
  • Kesudió
  • Cheddar sajt
  • Kakukkfű

Legyen otthon:

  • Olivaolaj

További ajánlatunk: Mentes sütemények Babka Bárból

Elkészítés képekben

1 )  Egy olyan magasabb falú, nagyobb tálat válassz, amiben össze tudod keverni a hozzávalókat! A kisebb téglaformára szeletelt céklát, a felcikkelyezett lilahagymát alaposan forgasd össze benne a mézzel, borecettel, ízlés szerint sózd, borssal hintsd meg.

2 )  Keverj hozzá kakukkfüvet és vajat. Majd a céklás, hagymás keveréket borítsd bele egy 24 cm-es hőálló tortaformába. Nyugodtan púpozd meg, nemsokára úgyis a feje tetejére állítod :-)

3 )  A tortaformát fedd le alufóliával, s tedd be a 180 C fokra előmelegített sütőbe (kb. 45-50 perc).

4 )  Ha kivetted és egy kicsit elszállt a gőze, terítsd rá a levelestésztát, és óvatosan (lehet, hogy a cékla még időnként "pöfékel") vágd körbe, mindenhol csak néhány centiméteres ráhagyással.

5 )  A levelestészta széleit körben jól nyomkodd be.

6 )  A tortaformát tedd vissza a sütőbe, s addig süsd, míg aranybarnára megpirul. Amikor megsült a tészta, vékony pengével válaszd el a tésztát a hőálló tortaformától. Tegyél rá a tetejére egy tányért, és fordítsd rá a céklás tésztát.

7 )  Szórd meg a tetejét az apróra morzsolt kesudióval, szórd meg a reszelt sajttal.