Kolbászos lencseraguleves

2 400 Ft

Nem is gondolná az ember, hogy a sokféle zöldség dominanciája mellett és akár ellenére egy kifejezetten hagyományos magyar ízvilágú levessel gazdagíthatjuk kedvenc ételeink sorát. A hagymás bacon, valamint a kolbász egyensúlyba hozza a semlegesebb zöldséges ízeket a már ismerős zamatokkal. Hideg napok igazán izgalmas forró levese!

Tápérték (egy adag)
Zsír 30g, szénhidrát 29g, fehérje 19g, rost 11g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Bacon
  • Vöröshagyma
  • Fokhagyma
  • Sárgarépa
  • Fehérrépa
  • Burgonya
  • Gomba
  • Szárazkolbász
  • Lencse (konzerv)
  • Tejföl
  • Babérlevél

Legyen otthon:

  • Olaj
  • Bors

További ajánlatunk: Engelan-termékek

Elkészítés képekben

1 )  A kockázott bacont pirítsd meg egy lábasban.

2 )  Add hozzá a vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát.

3 )  Dobd rá a sárgarépát, fehérrépát, burgonyát, keverd őket össze. Öntsd fel fejenként kb.3-3 dl vízzel. Főzd meg a zöldségeket. Sózd, ízesítsd borssal, szórj bele néhány babérlevelet.

4 )  Add hozzá a gombát, lencsét, szárazkolbászt, főzd készre a levest (körülbelül 8-10 perc). Ízlés szerint még ízesítsd. Tejföllel tálald.