Gombaleves spenóttal, paradicsommal

2 620 Ft

A zöldségek szerelmeseinek ez a gomdbaleves egy igazi választás! Minden ízében és elemében zöldség! Csak hosszan lehet sorolni az összetevőit és áradozni a könnyű összhatásáról. És igenis lehet gombalevest főzni habarás vagy rántás nélkül úgy, hogy tartalmában és ízvilágában is gazdag. Ha szereted a zöldségek világát, ezt a levest is szívesen kanalazod.

Tápérték (egy adag)
Zsír 0,9g, szénhidrát 33,1g, fehérje 7,3g, rost 8,7g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Gomba
  • Póréhagyma
  • Zöldség alapléhez
  • Leveskocka
  • Bulgur
  • Spenót
  • Paradicsom
  • Bazsalikom (szárított)

Legyen otthon:

  • Vaj
  • Bors
  • Bazsalikom (leveles)

További ajánlatunk: Gyümölcslé

Elkészítés képekben

1 )  Hideg vízben tedd fel főzni a zöldséget. Amikor forr a víz, szedd le a tetejéről a habját. Dobd bele a leveskockát.

2 )  Kevés vajon párold meg a felaprított gombát és póréhagymát. Közben ízesítsd sóval, borssal, újra meg újra kavargasd.

3 )  Öntsd fel a póréhagymás gombát zöldségalaplével, és főzd körülbelül 10 percig.

4 )  Add hozzá a leveshez a bulgurt, és főzd további 10 percig.

5 )  A felkockázott paradicsomot, valamint a spenótot dobd bele a levesbe. További 2 percig főzd össze a zöldségeket. Szórd hozzá a bazsalikomot, a lángot zárd el.