Pesztós csirke vele sült paradicsommal

1 650 Ft

Omlós és ízes. Ettől a megállapítástól persze még nem szólalnának meg a dicsőséget hirdető fanfárok... :-) De a csirkehústól nem feltétlenül várjuk el, kapjuk meg a semleges íznél határozottabb gasztro élményt. A pesztó azonban csodát tesz, különösképpen a csirkével együtt sült paradicsommal! A napfény és a mosoly azonnal átmelengeti a bensőnket! A szafttal átitatott kevés rizs kiegészíti és tartalmassá teszi az összhatást.

Tápérték (egy adag)
Zsír 33,1g, szénhidrát 21,8g, fehérje 53,5g, rost 4,7g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Alsó csirkecomb
  • Pesto
  • Paradicsom
  • Rizs

Legyen otthon:

  • Bors

További ajánlatunk: Engelan-termékek

Elkészítés képekben

1 )  A táladra majd két sült, pesztós alsó csirkecomb, a felszeletelt velük sült paradicsom, valamint a főtt rízs kerül.

2 )  A pesztóval pácolt csirkecombot műanyag dobozba, a rizst műanyag tégelybe csomagolva kapod meg, a paradicsommal kiegészítve.

3 )  Egy hóálló edénybe helyezd bele a pesztós csirkecombokat, valamint tedd köréjük a felcikkelyezett paradicsomokat. Aluminium fóliával takard le a tálat, tedd be 180 C fokra előmelegített sütőbe, és hagyd körülbelül 40 percig párolódni. Majd vedd le a fóliát, és hagyd a combokat megpirulni (körülbelül 15-20 perc).
Kétszeres mennyiségű vízben tedd fel közben a rizst főni. Amikor csaknem elfőtte a tetejéről a vizet, zárd el a gázt, az edényt fedd le.