Minestrone zöld pesztóval

2 660 Ft

Ha az egészségről ÉS a jól-létről van szó, ez a leves az egyik tökéletes választás. Kalóriában verhetetlen, rostban, fehérjében gazdag - és mindezek mellett még finom is :-) Bátran próbáld ki, kedvelni fogod. A hagyma, a zeller és a citromlé megbolondítja az egyébként semlegesebb hatású spenótot és zöldséget. A sajt már csak ráadás :-) Utána akár néhány édes falattal is megjutalmazhatod magad :-) 

Tápérték (egy adag)
Zsír 6,4g, szénhidrát 31,1g, fehérje 15g, rost 7,6g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Vöröshagyma
  • Szárzeller
  • Zöldség az alapléhez
  • Orzo (rizstészta)
  • Zöldborsó (konzerv)
  • Spenót
  • Pesto
  • Parmezán
  • Citromlé
  • Leveskocka

Legyen otthon:

  • Olaj
  • Bors

További ajánlatunk: Gyümölcslé

Elkészítés képekben

1 )  Tedd fel az alapléhez a zöldségeket főni hideg vízben. Amikor forr a víz, ha szükséges, szedd le a képződött habot. A már habmentes forró vízbe dobd bele a leveskockát. Bátran töltsd fel a fazekat vízzel, a zöldségek és a tészta bőven felveszi!

2 )  A fe lkockázott hagymát és az ugyancsak felkockázott szárzellert hintsd meg sóval, s forró olajon párold meg,

3 )  Add hozzá a spenótot, s fonnyaszd meg.

4 )  Ezt követően add hozzá a zöldségalaplevet (később bőven lesz rá még szükséged). Forrald néhány percig.

5 )  Szórd a forró levesbe a rizsszemű tésztát (orzo), és forrald tovább még néhány percig.

6 )  Öntsd hozzá a borsót, jól forgasd össze az alapanyagokat, és főzd tovább addig, míg a borsó is megpuhul.

7 )  Tedd a levesbe a pesztót és alaposan keverd össze az ételt. Tálalást megelőzően parmezán sajttal szórd meg a tetejét.