Karácsonyi töltött pulykamell baconráccsal

3 180 Ft

Igazán tekintélyt parancsoló étel, még akkor is, ha egyébként egyáltalán nem fekszi meg a gyomrod, nem nehezít, nem fullaszt el. Pont ellenkezőleg! Könnyű, omlós a hús, rafináltan hívja fel magára a figyelmet a hagymás-kolbászos töltelék. Határozottan, megingathatatlanul öleli körbe a töltelékkel együtt a pulykát is, a különféle ízekből harmonizáló hatást is. Észrevéteti magát, megragadja a figyelmet! 

Tápérték (egy adag)
Zsír 48,6g, szénhidrát 47,1g, fehérje 66,5g, rost 8,4g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Vöröshagyma (2x)
  • Fokhagyma
  • Kolbász
  • Pulykamellfilé
  • Bacon szeletek
  • Édesburgonya
  • Édeskömény
  • Petrezselyem
  • Rozmaring
  • Gyümölcsszirup

Legyen otthon:

  • Olivaolaj
  • Bors

További ajánlatunk: Mentes sütemények Babka Bárból

Elkészítés képekben

1 )  Egy serpenyőben felforrósított kevés olajon pirítsd meg a felkockázott vöröshagymát, fokhagymát, valamint a hozzáadott köménymagot.

2 )  Add hozzá a felaprított kolbászt, a fűszereket (petrezselyem, rozmaring), valamint a morzsát, citromot és a tojást. Sózd meg, s alaposan forgasd össze az összetevőket.

3 )  A bacon szeleteket egy tálra helyezve fond keresztbe: kezdd egy függőlegesen fektetett szelettel, helyezz rá a tál tetejénél egy vízszintesen elhelyezettet. Majd megint egy függőleges fektetés következzel úgy, hogy az előző függőleges szelettel az oldalai érjenek össze. Ezt kövessen egy vízszintes elhelyezés. Valamennyi szeletet használd fel!

4 )  Az elkészített rácsra szétnyitva terítsd ra a pulykamellfilét.

5 )  A tölteléket borítsd rá a szétnyított húsra.

6 )  Hajtsd félbe a pulykamellett, tűzd meg hústűvel mindaddig, míg rá nem borítod a baconszeleteket (amelyek összetartják a töltött húst).

7 )  Hajtsd rá a bacon szeleteket.

8 )  A felkarikázott vöröshagyma szeleteket fektesd egy enyhén megolajozott tepsi aljára.

9 )  A baconbe bugyolált pulykamellett fektesd rá a vöröshagyma szeletekre.

10 )  Egy hőálló tál megolajozott aljára terítsd szét az édesburgonya szeleteket. Szórd meg kevés olivaolajjal. Akkor tedd madj a sütőbe, amikor a pulykamell az utolsó 20-25 percét tölti ott. Így körülbelül azonos időben készülnek el.

11 )  A pulykamellfilét tedd be az előmelegített sütőbe, s személyenként körülbelül 25-30 perccel számolva süsd meg.

12 )  Ha a bacon túl hamar elkezd pirulni, fedd le alufóliával a hőálló tálat.

13 )  Az utolsó 10-15 percre vedd le a fóliát, húst óvatosan locsold meg a gyümölcssziruppal, pirítsd meg a bacont.