Karácsonyi töltött padlizsántekercsek

2 980 Ft

Hamisítatlan mediterrán ízvilágba csöppensz a paradicsomos, mozzarellával és pesztóval töltött padlizsán falataival. Semmivel nem összetéveszthető a fűszerezése, könnyű, ugyan akkor tápláló étel. Egy kevés rizst mindenképpen tálalj mellé, megteremti az egyensúlyt a szaftos, erősen paradicsomos, egyébként is intenzív ízekkel. Örömmel fogsz belőle repetázni (ráadásul bűntudat nélkül :-) ).

Tápérték (egy adag)
Zsír 41,1g, szénhidrát 69g, fehérje 39,1g, rost 10,3g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Padlizsán
  • Fokhagyma
  • Kockázott paradicsom (konzerv)
  • Mozzarella
  • Pesto
  • Rizs
  • Oregánó
  • Bazsalikom

Legyen otthon:

  • Olivaolaj
  • Bors

További ajánlatunk: Mentes sütemények Babka Bárból

Elkészítés képekben

1 )  A rizst hideg, enyhén sós, kétszeres mennyiségű hideg vízben tedd fel főni. Ha már csaknem elfőtte a vizet, zárd el a lángot, fedővel fedd le, hagyd tovább puhulni.

2 )  A padlizsánt hosszában vágd 0,5 cm-es szeletekre. A két "teljesen lila" kicsi szeletre nem lesz szükséged. Kicsit sózd meg a szeleteket.

3 )  Serpenyőben valamennyi szeletet süsd át mindkét oldalán (3-4 perc). Figyelj arra, hogy ne váljanak pergamenné (íze is gyengébb, összetekerni sem igen lehet). Tedd át őket egy tányérre.

4 )  Kevés olajon futtasd meg a fokhagymát (1-2 perc).

5 )  Add hozzá a fokhagymához a felkockázott paradicsomot, egy kevés vizet. Szórd meg oregánóval, ízesítsd egy kevés sóval, valamint borssal. Közepes lángon, fedő nélkül addig forrald, mígnem besűrűsödik (15-20 perc). Időnként keverd meg. Mielőtt leveszed a tűzről, add hozzá a bazsalikomot is, alaposan forgasd össze.

6 )  A mozzarella gömbből annyi szeletet varázsolj, ahány padlizsán szeleted van.

7 )  A sűrű(bb)é főzött paradicsomszószt borítsd bele egy hőálló tálba.

8 )  Egy szelet padlizsán szélesebb végébe tegyél egy darab sajtot, tegyél rá egy kevés pesztót, szórd meg egy kevés parmezánnal, valamint egy kevés bazsalikommal. Tekerd fel a padlizsánszeletet, majd fektesd bele a paradicsomszószba (félig merüljön el benne).

9 )  Valamennyi összetekert padlizsántekercset helyezd el, majd a hőálló tálat tedd be a 180 C fokra előmelegített sütőbe. Addig süsd, mígnem a padlizsán teteje megpirul, kissé megbarnul. Kevés rizzsel tálald.

10 )