Karácsonyi szilvás, narancsos pulykatekercs

2 980 Ft

Az aszalt szilva kicsit összemelegedve a szilvalekvárral, beleszerelmesedve a narancsba már önmagában is fergeteges ízharmóniát ígér. A dió és a fűszerek még ezt az élményt is képesek fokozni úgy, hogy közben egyáltalán nem telepednek rá az élményre. A pulykamell szépen beborítja, omlósan körbefogja ezt a csendes és egyben vidám ízorgiát. Az érzékeny, ugyanakkor határozott fűszerezéssel magad alkotod meg ezt a csodát!

Tápérték (egy adag)
Zsír 22,2g, szénhidrát 74,2g, fehérje 45,2g, rost 10,3g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Pulykamell
  • Aszalt szilva
  • Szilvalekvár (Update)
  • Darált dió
  • Burgonya
  • Narancs
  • Szegfűszeg
  • Szerecsendió

Legyen otthon:

  • Olaj
  • Bors
  • Vaj

További ajánlatunk: Mentes sütemények Babka Bárból

Elkészítés képekben

1 )  A csaknem teljesen félbevágott pulykamellet beburkolt klopfolóval óvatosan klopfold meg, majd sózd be, szord meg szerecsendióval.

2 )  A felkockázott aszalt szilvát, a szilvalekvárt, egy fél narancs levét jól keverd össze. Ízesítsd órölt szegfűszeggel, szerecsendióval, valamint add hozzá a darált diót.

3 )  A kilopfolt pulykamellet fektesd rá egy akkora alufóliára, amekkorával majd össze fogod tudni tekerni. A pulykamellre - ha 4 vagy több főre készíted, akkor egymásra illesztett szélű pulykamellekre - kend rá a tölteléket. A két végét egy kicsit hajtsd viszsa, hogy a töltelék ne folyjon szét.

4 )  A pulykamellet tekerd fel. Ha szükséges, használj hústűt. Borssal hintsd meg a felgöngyölt húst.

5 )  A húst tekerd bele az alufóliába.

6 )  Egy serpenyőben kevés olajon minden oldalán süsd át néhány percen keresztül a pulykamellet.

7 )  Az alufólián keresztül elősütőt pulykát fektesd bele egy tepsibe, s a 180 C fokra előmelegített sütőben süsd meg (körülbelül 20-25 perc).

8 )  Miután betetted a pulykát a sütőbe, hideg, enyhén sós vízben tedd fel főni az apróra felkockázott burgonyát. Ha megfőtt (és már a pulykát is kivetted a sütőből), öntsd le róla a vizet. Villával törd össze a krumplit, s vajjal jól keverd össze. Ízlés szerint ízesítsd sóval.