Karácsonyi sült sütőtökös csicseriborsós saláta

2 980 Ft

Hűvösebb, lecsendesedő napok fénysugarat hozó édeskés, finoman meleg könnyű, s egyben tápláló, egészséges étele. Már az elkészítese maga is harmóniát sugároz: foglalkozol vele, ugyanakkor időről időre egy kis megpihenést is biztosít. Összeállítod az ízeket, ugyanakkor sülés közben saját maga is karamellizálódik. Színes, kiegyensúlyozott, harmónikus ízvilágú, nyugodt és egyben karakteres. Rácsodálkozóan izgalmas.

Tápérték (egy adag)
Zsír 15,5g, szénhidrát 46g, fehérje 21,7g, rost 14,2g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Sütőtök
  • Lilahagyma
  • Csicseriborsó
  • Kelkáposzta
  • Fetasajt
  • Natúr joghurt
  • Koriander
  • Köménymag
  • Őrölt paprika
  • Csilipehely

Legyen otthon:

  • Olivaolaj

További ajánlatunk: Mentes sütemények Babka Bárból

Elkészítés képekben

1 )  A sütőtököt, a lilahagymát egy sütőtálban keverd össze olivaolajjal, őrölt korianderrel és paprikával, valamint köménnyel, csilipehellyel és sóval, majd terítsd szét a sütőtálban. A tálat tedd be a 200 C fokra előmelegített sütőbe. Süsd, míg a sütőtök, lilahagyma elkezd megpuhulni (kb. 20-25 perc).

2 )  Míg a sütőtök sül, készítsd előa dresszinget. Keverd össze a joghurtot, citromlevet, a koriandert. 2-3 evőkanál vízzel higítsd.

3 )  A megtépkedett kelkáposzta levelekre öntsd rá a dresszinget, óvatosan forgasd össze őket (kézzel).

4 )  Az időközben megsült, megpuhult hagymás sütőtökhoz add hozzá a csicseriborsót. Forgasd össze őket, majd tedd vissza a sütőbe a tálat (további 20 percig).

5 )  A sütőből kivett csicseriborsós sütőtökhöz add hozzá az ízesített kelkáposztát.

6 )  Szórd meg a tetejét a felkockázott fetával.