Karácsonyi körtés kacsacomb körtés ciderben sütve

3 820 Ft

Az omlós, puha kacsacomb az édeskéssé karamellizálódott körtével egy közös falatban már önmagában is isteni élmény! Egy kevés frissen elkészített krumplipürével pedig egyenesen mennyei! Mindenki megtartja a saját karakterét, ugyanakkor egymást kiegészítve és kiegyensúlyozva nagyon gazdag ízvilágot kínál.

Tápérték (egy adag)
Zsír 14,5g, szénhidrát 85,2g, fehérje 48,6g, rost 13,7g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Kacsacomb
  • Zellergumó
  • Vöröshagyma
  • Körte
  • Körtés cider
  • Burgonya
  • Majoranna

Legyen otthon:

  • Bors
  • Vaj

További ajánlatunk: Mentes sütemények Babka Bárból

Elkészítés képekben

1 )  A kacsacombokat fektesd bele egy magas falu sütőtálba (ha módod van rá, olyat válassz, aminek teteje is van). A combokat sózd be, majorannával szórd meg, borssal hintsd meg. Egy éjszakára tedd be őket a hűtőbe.

2 )  Másnap a hűtőből vedd ki a sütőtálat. A húsra öntsd rá a körtés cidert. A tálat fedd le a fedelével (vagy borítsd be alufóliával) majd tedd be a 150 C fokra előmelegített sütőbe, körülbelül 1,5 órára.

3 )  A sütés közben készítsd elő a zöldségeket, illetve a magházak kivágása után vágd cikkekre a körtéket.

4 )  A zöldségeket és a körte cikkelyeket tedd rá a combokra. A sütőtálat ismét fedd be (vagy újra borítsd be alufóliával), s tedd be újra a sütőbe további 40-45 percre. Ha alufóliát használtál, még szánj arra következő 10-15 percet, hogy az alufólia eltávolítását követően a kacsacombot egy kicsit megpirítsd.

5 )  Miközben a zöldséges, körtés hús "összesül", "összefő", tedd fel enyhén sós, hideg vízben főni a felkockázott krumplit. Ha megfőtt, öntsd le róla a vizet (közvetlenül a tálalást megelőzően), törd össze a burgonyát, vajjal jól keverd össze. A kacsacombbal, körtével együtt tálald.