Gulyásleves

2 900 Ft

A gulyásleves újramelegítve az igazi! :-) Akkorra már összeérnek az ízek, megvan a valódi, amolyan "testes" összhatás. A hagyományos ízek pillanatok alatt felelevednek a megfelelő fűszerezéstől. A vöröshagyma és a fűszerpaprika megadja az alaphangot, de a valódi csodát a bátor fűszerezéssel éred el. A gulyásleves elkészítése nem kér több időt 30-35 percnél, de ahhoz, hogy a marhahús megpuhuljon, lényegesen több idővel (kb. 2,5 óra-3 óra) számolj! Érdemes úgy megtervezni az időzítést, hogy másodszori melegítéssel tálald!

Tápérték (egy adag)
Zsír 18,6g, szénhidrát 28g, fehérje 24,8g, rost 6,8g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Marhalapocka
  • Vöröshagyma
  • Sárgarépa
  • Fehérrépa
  • Zeller
  • Burgonya
  • Paradicsom
  • Paprika
  • Fokhagyma
  • Babérlevél
  • Fűszerpaprika
  • Őrölt fűszerkömény
  • Sertészsír
  • Tojás

Legyen otthon:

  • Bors
  • Liszt

További ajánlatunk: Gyümölcslé

Elkészítés képekben

1 )  A felhevített zsiradékon fonnyaszd meg a kockára vágott vöröshagymát. Majd húzd félre a lángról.

2 )  Keverd össze a fűszerpaprikával. Öntsd fel személyenként kb. 1/2 dl vízzel, jól keverd meg. Főzd el a vizet, piratsd a paprikás vöröshagymát a zsírjára.

3 )  Add hozzá a marhahúst. Gyakori keverés mellett pirítsd meg "fehéredésig".

4 )  Sózd meg, hintsd meg borssal, szórd meg köménnyel. Add hozzá a préselt fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, a paprika szeleteket, valamint a babérlevelet. Jól forgasd össze őket.
Önts hozzá fejenként 1/2-1 dl vizet, fedd le a lábast fedővel, és egy jó órán keresztül kislángon főzd (de még véletlenül se forrja el a vizet!).

5 )  Tedd bele a zöldségeket: a sárgarépát, fehérrépát, a felkockázott zellert, valamint a burgonyát. Öntsd fel személyenként 1/2 l vízzel, s a lábast lefedve főzd tovább (míg a zöldségek meg nem főnek).

6 )  A csiperke elkészítéséhez a lisztet és a tojássárgát keverd össze, majd tiszta kézzel jól gyúrd össze.

7 )  Késsel vágj az összegyúrt lisztből apró darabkákat, amiket az ujjaiddal egy kicsit sodorj össze. Tedd a levesbe a csiperkéket, és főzd a levest további 4-5 percig.

8 )  A két főre csomagolt összeállítást láthatod a képen. Az egyes összevalók csomagolása praktikusan követi a recept leírását (ha lehetséges, egybe csomagoltak azok az alapanyagok, amiket ugyanabban a fázisban kell felhasználnod).
Az összeállítás valamennyi elemét azonos színnel jelölt "pöttyök" különböztetik meg más ételek összetevőitól.

9 )