Bakonyi betyárleves

2 760 Ft

Tartalmas és gazdag ízvilágú leves. Frissen elkészítve vagy másnap felmelegítve is kiváló. Ha forrón, lassan kanalazod, nemcsak megmutatja magát, de rájössz, hogy kifejezetten tápláló. Remek választás egy dolgos hétköznap egyszerű ebédjének, vagy egy rohanós napot lezáró nyugodt vacsorához. 

Tápérték (egy adag)
Zsír 32,9g, szénhidrát 10g, fehérje 36,1g, rost 2,8g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Füstölt szalonna
  • Vöröshagyma
  • Paradicsom
  • Paprika
  • Sertéscomb
  • Sárgarépa
  • Csiperkegomba
  • Tejföl

Legyen otthon:

  • Fűszerpaprika
  • Liszt

További ajánlatunk: Gyümölcslé

Elkészítés képekben

1 )  Az apró kockára vágott szalonnát pirítsd zsírjára. Majd szedd ki a lábosból, s a visszamaradt zsíron dinszteld meg a vöröshagymát.

2 )  Szórd meg a fűszerpaprikával. Add hozzá a felkockázott paprikát és az ugyancsak felkockázott paradicsomot. Pirítsd össze őket 1-2 percig.

3 )  Dobd hozzá az apróra felkockázott húst, s annyi vizet önts hozzá, hogy ellepje. Sózd meg.

4 )  Közepes lángon főzd 35-40 percig, míg a hús félig megfő.

5 )  Add hozzá a felkockázott sárgarépát, valamint a gombát. Jól keverd össze az ételt, és öntsd fel még további legalább 1 liter vízzel. Forrald, mígnem a hús, a répa is megpuhul.

6 )  A besűrítéshez készítsd elő a két kanál lisztet és a doboz tejfölt.
Alaposan dolgozd össze őket, majd több kanál forró levessel engedd fel, alaposan keverd meg. Fokozatosan add hozzá a forró leveshez, amit közben folyamatosan kavargass mindaddig, míg az a besűrítés után is csomómentessé lesz. Összeforralás után tálald!