Bajnokok levese

2 540 Ft

Ha szereted a zöldséget és a "Hmmm, ez finom! Milyen izgalmas íze van!" rácsodálkozásokat, akkor ezt a levest is imádni fogod! A zsírjára sült bacon ad egy kellemes alapízt a zöldségeknek, s persze a zeller is kiváltja a megfelelő hatást a maga csendes módján. A hagymával keveredő paradicsom pikáns és egyben könnyű ízt ad a levesnek. Kihagyhatatlan, ha egyszerre sokat vársz egy levestől! Könnyű, tápláló és finom :-)

Tápérték (egy adag)
Zsír 21,3g, szénhidrát 39,6g, fehérje 14,7g, rost 7,9g

Megfőzöm!mentés…Rendben

Hozzávalók:

  • Bacon
  • Zöldség alapléhez
  • Póréhagyma
  • Sárgarépa
  • Fokhagyma
  • Szárzeller
  • Vöröslencse
  • Orso (rizs alakú tészta)
  • Paradicsompüré
  • Leveskocka
  • Petrezselyem

Legyen otthon:

  • Bors

További ajánlatunk: Gyümölcslé

Elkészítés képekben

1 )  Tedd fel a zöldségeket hideg vízben főni. Ha forr és habzik a teteje, szedd le a habját. Ízesítsd leveskockával.

2 )  A felkockázott bacont felforrósított lábosban süsd zsírjára.

3 )  Add hozzá a póréhagymát, a zellerszárat, a felkockázott sárgarépát, valamint a zúzott fokhagymát. Jól keverd össze az alapanyagokat, és takaréklángog körülbelül 10 percig pirítsd (míg a zöldségek puhábbá lesznek).

4 )  Add hozzá a lencsét, valamint az Orso tésztát. Jól keverd össze a hozzávalókat.

5 )  Add hozzá a paradicsompürét és ismételten jó alaposan keverd össze a leves hozzávalóit.

6 )  Engedd fel a zöldségalaplével és még jó néhány percig (8-10 percig) főzd össze. Ízlés szerint petrezselyemmel tálald.