Simon Gyümölcs

Csaknem három évtizede, 1992-ben 20 hektáros gyümölcsös megművelésével kezdte tevékenységét a 100 %-ban saját tulajdonú Simon családi gazdaság. A Hatvan melletti Sastelken, humuszos homoktalajon telepített gyümölcsöst lépésről lépésre fejlesztve alakították ki a jelenlegi profiljukat.

Fontosnak tartják a fenntartható, zöld, ökológiai gazdálkodást, a gyermekek példamutató, környezettudatos életre való nevelését, az emberi jogokat, a nők egyenjogúságát és azt, hogy mindenki asztalára zamatos, friss gyümölcsöt és kompromisszumok nélküli gyümölcslevet tegyenek.

Üzletfelfogásukra egyszerre érvényes a tradíciók tisztelete, valamint a folyamatos újítás és technológiai fejlesztés igénye. Ennek eredményeként vállalkozásuk Magyarország  egyik leginnovatívabb és legzöldebb családi gazdasága.

 

Fenntarthatóság   
Működésük egyik alappillére a fenntarthatóságra való törekvés. Ennek az egyik kézzel fogható példája a több ezer méhecskének, poszméhnek életteret nyújtó méhlegelőjük. A Magyarországon egyedülálló pollinátor programuknak köszönhetően a gyümölcsfák virágzásán kívül egy egész évben virágzó, speciális, több hektáros növénytakaró áll  a méhecskék rendelkezésére.  A családi vállalkozás a madarakra is kiemeleten figyel. A gazdaság területén többszáz odú várja az akár olyan védett fajok egyedeit is, mint a kék vércse vagy a barna rétihéj. Az öntözés területén a mikrofejes, veszteség nélküli öntözést lehetővé tevő öntözőrendszer alkalmazása támogatja a Simon Gyümölcs fenntartható gazdálkodását. 

Vegyszer- és adalékmentes gyümölcslevek

A gyümölcslevek készítése során nem használnak fel sűrítményt. Mindig friss gyümölcsökből, hidegen préseléssel, mindenféle vegyszer hozzáadása nélkül, mechanikus eljárással nyerik ki a zamatos, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag levet. Ezt a frissen préselt eljárás során keletkezett levet minimális hőkezeléssel tartósítják, hogy a gyümölcslevek minden jó és egészséges tulajdonsága megmaradjon. 

Környezettudatosság
A hagyományos öntözőrendszerekkel szemben több millió liter vizet takarítanak meg egy évben a mikrofejes rendszerük segítségével. Az üzemben alacsony fogyasztású LED izzókat használnak, az energiát pedig többek között napelemes forrásból nyerik. A környezeti hatásokra is tekintettel választották ki a termesztett gyümölcsfa fajtákat, és egy speciális technológiát alkalmazva levélanalízist tudnak végezni, ami lehetővé teszi, hogy a gyümölcsfáknak mindig a megfelelő tápanyag utánpótlást biztosíták..

A Simon Gyümölcs családi vállalkozás minden érdeklődőt szívesen lát, örömmel megmutatják a gazdaságot, az üzemet.