Demeter Chocolate

Családi vállalkozás

A prémium kategóriás csokoládé termékeket gyártó Demeter Chocolate egy 2012 óta működő családi vállalkozás.

A cukrász-család már ezt megelőzően is csaknem egy évtizede foglalkozott olyan kedvelt csokoládéfajtákkal, mint a konyakmeggy vagy különféle ízesítésű szaloncukrok. Ám a 2011-ben első alkalommal megrendezett Édes Napok csokoládé fesztivál olyan szakmai élményt jelentett valamennyiük számára, hogy elhatározták, innentől kezdve kizárólag kézműves csokoládékkal fognak foglalkozni. 

A magas minőségű csokoládé bonbonok, pralinék és egyéb finomságok kiemelkedő szakmai tudással állíthatók elő, ezért nemcsak a szakirodalomban mélyedtek el, de számos képzésen vettek részt. Több kurzust elvégeztek a magyarországi Csokoládé Akadémián, s többek között a világ egyik legnevesebb képzési központjában, a belgiumi Callebaut csokoládégyártó akadémián is tanultak.

A kézműves csokoládék világában a Demeter Chocolate a kezdeti időszakban ionizált gyümölcsökkel szórt táblás csokoládéval és néhány bonbonnal volt jelen. A választékot ízesített csokoládékkal bővítették. Több versenyen is elindultak, ahol helyezéseket értek el. Többek között a Great Taste, International Chocolate Awards és a Magyar Kézműves Remek versenyek ítészei díjazták kiváló termékeiket.